GYIK

Honlapkészítés

t

Mennyi idő alatt készül el a weboldal?

Az 1 oldalas bemutatkozó weboldalak jellemzően 1-2 munkanap alatt elkészülnek, a több oldalas céges weboldalak 1 hét alatt, abban az esetben, ha már a projekt elejen rendelkezésre áll minden belépési adat valamint szöveges és képi tartalom. Ezek hiányában a honlapkészítés ideje megnövekedik.

A gyorsabb és gördülékenyebb munka érdekében, a szolgáltatás megrendelésekor egy részletes tájékoztatót fogsz kapni az összes honlapkészítéshez szükséges anyagról.

Írtam egy hosszabb bejegyzést is, melyben rengeteg tippet találsz, amivel meggyorsíthatod a honlapkészítés folyamatát: Így gyorsíthatsz ügyfélként a honlapkészítés folyamatán!

t

Milyen műszaki jellemzői vannak az általad készített weboldalnak?

A weboldal WordPress alapra épül, Divi Prémium Sablonnal (oldalszerkesztővel) készül, a választott Instant Sablon (layout) vagy Prémium Sablon (layout) felhasználásával. A kész weboldal minden esetben reszponzív, minden eszközön és a leggyakrabban használt böngészőkben megfelelően működik és sebesség optimalizált. A teljes műszaki tartalomról az ajánlatadás során részletes tájékoztatást kapsz.

t

Mi az a Divi?

A Divi az egyik legnépszerűbb fizetős WordPress-es oldalszerkesztő, melyet az Elegant Themes fejleszt. Rendkívül látványos, gyors és keresőbarát weboldalak készíthetők vele. Ha tőlem rendelsz honlapot, akkor a csomag részeként a Divi Prémium sablont is megkapod, élettartam licenccel együtt, azaz minden további frissítésre jogosult leszel.

t

Mi az a sablon (layout)?

A sablon vagy layout, kész elrendezés és arculat, mely alakítható és feltölthető saját tartalommal. Az Instant Honlap Csomagon belül 30 saját készítésű sablonból választhatsz, míg a Szimpla és a Prémium Csomagban jelenleg 170-nél több Prémium Sablon érhető el.

Választható sablonjaimat, az alábbi oldalakon tudod megnézni:

Instant Sablonok: https://demo.webhelymuhely.hu/instant-sablonok/
Prémium Sablonok: https://demo.webhelymuhely.hu/premium-sablonok/

t

Jár valamilyen kötelezettséggel az ajánlatkérés?

Az ajánlatkérés nem jár semmilyen kötelezettséggel. Ha nem szimpatikus az ajánlatom, megköszönöm, ha jelzed felém, ez is segít, hogy fejlesszem a szolgáltatásom.
t

Mennyibe kerül a honlapkészítés?

A weboldalon 3 honlapkészítés csomag szerepel, az ezeknél feltüntetett árak iránymutatásként szolgálnak a várható költségek nagyságrendjét tekintve, azonban minden esetben egyedi árajánlatot adok. A műszaki tartalom, elvégzendő feladatok határozzák meg a honlapkészítés díját.

t

Hogyan történik a vállalkozói díj kifizetése?

A vállalkozói díj 2 részletben fizetendő:

1. részlet: 50% előleg megfizetése a szerződéskötést követően.
2. részlet: fennmaradó 50% megfizetése a weboldal átadását követően.

Mindkét részletről külön 8 napos átutalásos számlát állítok ki, melyet elektronikus úton küldök el.

t

Mi a honlapkészítés menete?

Az ajánlatkérést követően egy visszaigazoló oldalra irányítalak, ahol az igényfelmérő adatlap linkjét találod, ezt emailben is megkapod. Ahhoz, hogy pontos ajánlatot tudjak adni, kérlek szánj rá egy kis időt, hogy átgondold az igényfelmérőben szereplő kérdéseket és ennek megfelelően töltsd ki.

Az igényfelmérő adatlap kitöltése után elkészítem az árajánlatot és 24 órán belül, hétvége esetén, az első munkanapon elküldöm neked.

Az ajánlat elfogadása után szerződést kötünk, kiállítom a számlát az előlegről, valamint küldök egy részletes útmutatót a honlapkészítéshez szükséges anyagokról. Az előleg kifizetése után, elkezdjük a közös munkát.

Ha nincs tárhelyed és domain neved, igény esetén segítek az ügyintézésben, vagy javaslok tárhelyszolgáltatót. 

A sablon kiválasztása és az összes jelszó, valamint képi és szöveges anyag beérkezése után elkezdek dolgozni a weboldalon és elkészítem a korábban egyeztetett műszaki tartalommal, a választott sablon felhasználásával.

Elküldöm neked a kész weboldalt. Ha kisebb módosításokat szeretnél, azt ilyenkor jelezheted.

A módosítások elvégzése után biztonsági mentést készítek, átadom a weboldalt és hozzá tartozó belépési adatokat, valamint kiállítom a számlát a 2. fizetendő részletről.

t

Módosítható a weboldal az átadás előtt?

A szerződésben szereplő vállalkozói díj a weboldalon történő 1 módosítást foglal magában, melyre az első ellenőrzést követően van lehetőség, minden további módosítás, nagyobb volumenű átalakítás, külön térítés ellenében egyedi ajánlat alapján lehetséges.

Módosítás alatt kisebb volumenű feladatok értendők: pl. betűméret és típus módosítása, kép cseréje, szöveg cseréje, egyes elemek színének, méretének, szövegének módosítása. A teljes arculat átalakítása, előre nem egyeztetett funkciók és oldalak létrehozása nem képezi a módosítás részét!

t

Vállalsz garanciát a munkádra?

1 év garanciát vállalok a weboldal hibamentes működésére vonatkozóan, a felmerülő hibákat soron kívül, díjmentesen javítom. A garancia nem vonatkozik arra az esetre, ha módosítod, vagy harmadik személy bevonásával módosíttatod a weboldal forrását, és nem terjed ki a tárhelyszolgáltatónál felmerülő hibákra.

Weboldal sebesség elemzés és optimalizálás

t

Milyen weboldalakat tudsz elemezni?

Egyedi fejlesztésű honlapokat, Joomla-s, WordPress-es, Drupal-os weboldalakat is tudok elemezni és megoldási tervet készíteni. Sebesség optimalizálni a WordPress-es céges weboldalakat, webáruházakat, magazinokat és blogokat tudom.
t

Milyen weboldalakat tudsz sebesség optimalizálni?

WordPress-es céges weboldalak, webáruházak, magazinok és blogok sebesség optimalizálásában tudok neked segíteni, erre specializálódtam. Elemezni és értékelni bármilyen tartalomkezelő rendszert használó weboldalt, valamint egyedi fejlesztésű honlapot tudok.
t

Mennyi időt vesz igénybe a sebesség elemzés?

A sebesség elemzés a megrendeléstől számítva jellemzően 1 munkanapon belül elkészül.
t

Mennyi időt vesz igénybe a sebesség optimalizálás?

A sebesség optimalizálás 1-5 munkanapon belül készül el a megrendeléstől és a munkához szükséges adatok beérkezésétől számítva. Jellemzően 1-2 nappal számolhatsz.
t

Elérhető lesz a weboldal miközben dolgozol?

A weboldal elérhető lesz miközben dolgozom, azonban erőforrás-igényes feladatok esetén előfordulhatnak lassulások. A feladatokat próbálom úgy ütemezni, hogy a legkevésbé látogatott időszakokban végezzem az erőforrás igényesebb műveleteket.
t

Van a szolgáltatásoknak egyéb költsége?

Nincs egyéb költség. A sebesség elemzés 4 990 Ft-ba, a sebesség optimalizálás 49 990 Ft-ba kerül. A megadott árakat Áfa nem terheli. Amennyiben a sebesség elemzés után megrendeled a sebesség optimalizálást is, az elemzés díját beszámítom a szolgáltatás díjába.
t

Milyen adatokra van szükséged a munka elkezdéséhez?

A sebesség elemzéshez a weboldal linkjére van szükségem. A sebesség optimalizáláshoz a tárhely és a weboldal belépési adataira van szükség, ezekről részletes tájékoztatást kapsz a megrendelést követően.
t

Milyen gyorsan válaszolsz az ajánlatkérésekre?

Az ajánlatkérésekre 1 munkanapon belül válaszolok, de jellemzően ennél jóval rövidebb idő alatt választ kapsz az üzenetedre.
t

Jár valamilyen kötelezettséggel az ajánlatkérés?

Az ajánlatkérés nem jár semmilyen kötelezettséggel. Ha nem szimpatikus az ajánlatom, megköszönöm, ha jelzed felém, ez is segít, hogy fejlesszem a szolgáltatásom.
t

Vállalsz garanciát a munkádra?

Ha nem tudok javítani az oldalad sebességén, akkor csak az elemzésért kell fizetned. Minden oldal más és más, a javulás mértéke is eltérő, olyan azonban még nem fordult, hogy ne tudtam volna javítani egy oldal teljesítményén.