Google SEO

A keresőoptimalizálás új irányelve: EAT

A Google toronymagasan a legismertebb kulcsszavas kereső. Piaci részesedése Európában és az USÁ-ban 92 százalékra tehető. Népszerűsége hazánkban töretlen: több mint 5 millióan használják legalább heti rendszerességgel. A vásárlás előtti tájékozódás elsődleges eszköze a Google kereső.

Mi a SEO jelentése? Javítjuk a helyezésünket a Google találati listáján a rangsorolási faktorok megismerésével. Az emberek értékes információkat keresnek – ezért óriási a teher a Google rangsorolási algoritmusán. Ha nem találnak megfelelő minőségű válaszokat, könnyen elpártolhatnak a Google termékeitől. (tovább…)

online marketing

Ez a 3 újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

Három meghatározó trend alakíthatja az idei évben az online marketinget: a videók előtérbe kerülése mellett az arc felvállalása és a 360 fokos marketingeszközök kerülhetnek középpontba 2022-ben.

Berta Gergő marketingszakértő arról beszélt, napjainkban a hirdetéseknél már nemcsak a klasszikus értelemben vett demográfiai adatokkal lehet dolgozni, hanem előtérbe kerül az anyagi státusz, a hobbi és hogy éppen milyen érzelmi állapotban van valaki, így gyakorlatilag személyre szabhatók a reklámok. (tovább…)

honlap

Egy jól konvertáló weboldal legfőbb jellegzetességei

Sokszor látom azt, hogy a marketingesek csak a leadek szerzésére koncentrálnak, de arra nem, hogy az érdeklődőket vásárlóvá is tegyék.

Ennek általában az lesz az eredménye, hogy az összes figyelmet elszipolyozó marketing gépezet megállás nélkül önti a látogatókat a weboldalra, ám azok lepattannak, és csak nagyon kis részük nyitja ki a pénztárcáját.

Szerencsére ez egy olyan probléma, amire létezik megoldás, hiszen csak egy megfelelő weboldalra van szükség! (tovább…)

webfejlesztés

WordPress vagy egyedi fejlesztés?

Az alábbi nagyon részletes cikket Cellár Lászlótól kaptam. Ha nem tudsz dönteni a WordPress és az egyedi fejlesztés között, mindenképp olvasd el!

,,WordPress vagy egyedi fejlesztésű weboldal?”– hangzik el többször a kérdés. Ebben a témában nem lehet általános érvényességgel bíró választ adni, mert ahány megkérdezett szakember, annyi válasz.

Éppen ezért a cikkben nem fogunk tudni általános konklúziót vonni, hiszen mind a WordPress alapú, és mind az egyedi fejlesztésű weboldalaknak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A cikk során végigvesszük az egyik oldal és a másik oldal melletti prókat és kontrákat. (tovább…)

keresőoptimalizálás hibák

A modern keresőbarát weboldal legnagyobb ellenségei

A keresőbarát weboldalak legfőbb célja az, hogy forgalmat tereljenek a termékeinkhez vagy szolgáltatásainkhoz – mindezt organikusan, ingyen.

A keresőoptimalizálás – vagy más néven SEO – az online marketing egyik legfontosabb és leghatékonyabb ága.

Ahhoz azonban, hogy komoly eredményeket érhessünk el vele, egy olyan weboldalra lesz szükségünk, ami maradéktalanul kielégíti nem csak a weboldal látogatók igényeit, de az oldalt vizsgáló keresőrobotokét is. (tovább…)

google

A Google találati listájának elemei

Hegedűs Zoltántól (gremmedia.hu) kaptam ezt a részletes írást, melyben a Google találati listájának legfontosabb elemeit mutatja be részletesen. 

Melyek a legfontosabb elemei a Google találati listájának?

Amikor elkezdtem SEO-val foglalkozni, nem is sejtettem, hogy mennyire fontos az, hogy megértsük, pontosan miből áll a találati lista. Hiszen, gondoljunk csak bele: 20 évvel ez előtt a Google találati listája nem állt másból, mint sima, organikus (természetes) találatokból: 10 db link alkotta az első találati oldalt, az alatta elhelyezkedő rövid leírásokkal. (tovább…)

WordPress

Bevezetés a WordPress-be, ismerd meg a legnépszerűbb tartalomkezelőt!

Szűcs Mátétól (features.hu) kaptam ezt a nagyon szuper, részletes írást, melyben a WordPress-t mutatja be, a témával csak most ismerkedők számára is érthetően. 

Saját weboldalt szeretnél indítani? Akkor több mint valószínű, hogy találkoztál már a WordPress nevével. Felmerülhet a kérdés, hogy mi is ez a WordPress nevű szoftver és miért emlegetik ilyen gyakran weboldalak készítésével kapcsolatban? (tovább…)

ingyenes seo eszközök

A legjobb ingyenes SEO eszközök 2020-ban

Salánki Dánieltől a seolabor tulajdonosától kaptam ezt a remek összefoglalót a legjobb ingyenes SEO eszközökről. Ha szeretnél megismerkedni ezekkel az eszközökkel, mindenképp olvasd végig a cikket!

Szerző: seolabor

Ahhoz, hogy a keresőoptimalizálásban rejlő lehetőségét kitudjuk használni, muszáj profi eszközökkel dolgozni. Szerencsére ma már rengeteg SEO eszköz áll a rendelkezésünkre.

Kezdők weboldal tulajdonosok számára sokszor gondot okoz, a megfelelő eszközök kiválasztása. Gyakran felmerülő kérdés, hogy melyik a legjobb? Melyikkel lehet igazán jól dolgozni és kimagasló eredményeket elérni?

Épp ezért ebben a cikkben azokat a legjobb ingyenes SEO eszközöket fogom bemutatni, amelyek tudatos használatával jelentős eredményeket lehet elérni a keresőoptimalizálásban. (tovább…)

linképítés

Linképítés: Így válassz linképítési szolgáltatást!

A linképítés egy olyan területe a keresőoptimalizálásnak, amit itthon kevesen végeznek igazán magas színvonalon, azonban töménytelen mennyiségű ajánlatot találsz a Google-ben kutatva. Ebből a kínálatból, nem könnyű kiszűrni az igazán eredményes és biztonságos szolgáltatásokat.

Ebben a bejegyzésben bemutatom röviden, miért végzünk linképítést, milyen linképítési módszerek ismertek, valamint, hogy mi jellemző a tényleg eredményes és prémium minőségű linképítési szolgáltatásokra.

Először kezdjük az alapokkal, mi is az a keresőoptimalizálás és a linképítés. (tovább…)

látogatószerzés

Látogatószerzés: Így szerezz látogatókat az új weboldaladra!

Biztos vagyok benne, hogy rengetegszer hallottad és olvastad, hogy ma már egy vállalkozás, nem lehet sikeres és nyereséges weboldal nélkül.

Önmagában azonban egy weboldal nem sokat ér. Ahhoz, hogy az elkészített honlapod pénzt termeljen a vállalkozásod számára, látogatókat kell szerezned.

Szép és jó, ha a kész honlapot megosztod Facebook-on az ismerőseiddel, vagy felkerül a linkje a névjegyedre, de ebből nem lesz kiszámítható, folyamatos bevétel. Ezért ebben a cikkben bemutatom neked azokat a módszereket, amelyekkel látogatókat, ügyfeleket szerezhetsz. (tovább…)