Blog

Írások a honlapkészítésről, honlap sebesség optimalizálásról és a weboldal biztonságról. Az oldalon saját cikkeket, valamint vendégszerzők írásait is olvashatod.
Divi: a legsokoldalúbb WordPress sablon?

Divi: a legsokoldalúbb WordPress sablon?

Köszönöm Jobbágy Andrásnak (Honlapszaki) a remek összefoglalót, melyben részletesen bemutatja a Divi előnyeit és hátrányait. A továbbiakban az ő gondolatait olvashatod, a cikk András véleményét tükrözi.

Az Elegant Themes által fejlesztett Divi világszerte a legnépszerűbb prémium WordPress sablonok egyike. Nem is érdemtelenül, hiszen számos előnnyel, szerethető tulajdonsággal bír. Ebben a cikkben négyről írok ezek közül részletesebben:

bővebben
Mivel szerkesszem az oldalaimat WordPress alatt?

Mivel szerkesszem az oldalaimat WordPress alatt?

Köszönöm Domonkos Ervinnek (Call to Action) a remek összefoglalót, melyben összefoglalta a leggyakoribb oldalszerkesztők előnyeit és hátrányait. Én személy szerint a Divi-re szavazok, de érdemes tisztában lenni az egyéb lehetőségekkel is. A továbbiakban az ő gondolatait olvashatod.

Tegyük fel, hogy túl vagy a weboldalad megtervezésén, megtaláltad álmaid sablonját és felraktad már magadnak a kedvenc bővítményeidet is. Az egyetlen nyitott kérdés az maradt számodra, hogy mivel is szerkeszd meg az oldalaidat, hogy azok jól nézzenek ki.

Ebben a cikkben átnézzük, milyen opciók állnak a rendelkezésedre.

bővebben
20%-os születésnapi kedvezmény az Elegant Themes-nél!

20%-os születésnapi kedvezmény az Elegant Themes-nél!

11 éves lett az Elegant Themes, amely főként a Divi-nek köszönheti népszerűségét és ismertségét. Az évforduló alkalmából az 1 éves és a lifetime licence is 20% kedvezménnyel vásárolható meg.

Az 1 éves licenc, amely hozzáférést biztosít a Divi-hez és a többi sablonhoz is 89 dollár helyett 70 dollárba, míg a lifetime licence egyszeri 249 dollár helyett 199 dollárba kerül a születésnapi akció időtartama alatt.

Ha korábban már kacérkodtál a gondolattal, hogy kipróbáld a Divi-t, vagy más Elegant Themes sablont, akkor ez egy remek lehetőség számodra. Az ajánlat 2 hétig tart.

bővebben
Online versenytárs elemzés 5 lépésben

Online versenytárs elemzés 5 lépésben

Manapság már nem nagyon lehet elképzelni olyan terméket vagy szolgáltatást, amelyből ne lenne egy cégnek konkurenciája, különösen az online térben, ahol határok nélkül bárhol, bárkinek tudunk értékesíteni.

Egy újonnan piacra lépő cég számára kulcsfontosságú, hogy tisztában legyen azzal, kikkel fog weboldala versenyezni rögtön az indulás után. De a már huzamosabb ideje a piacon működő cégek számára is fontos, hogy folyamatosan figyeljék konkurensek tevékenységét, különösen olyan területeken, ahol naponta jelennek meg újabb és újabb vetélytársak.

A weben manapság már számtalan olyan szoftver és technológia áll rendelkezésre, amelyek segítségével a marketingesek és a vállalkozások tulajdonosai folyamatosan szemmel követhetik és kielemezhetik versenytársaik működését és stratégiáját.

Az alábbi cikkben egy öt lépésből álló stratégia segítségével próbálom meg bemutatni az online versenytársak elemzésének módszertanát.

bővebben
WordPress biztonság – Biztonságos honlap 15 lépésben

WordPress biztonság – Biztonságos honlap 15 lépésben

A „Biztonságos-e a WordPress?” című bejegyzésben körüljártam miért kedvelt célpontok a WordPress-es oldalak, és összefoglaltam mi a támadások mögötti motiváció, hogyan és milyen károkat képes okozni a weboldalad feltörése.

A konklúzióm azonban az volt, hogy a megfelelő biztonsági intézkedésekkel, kis odafigyeléssel, ez egy biztonságos rendszer. Ebben a bejegyzésben ezeket a biztonsági lépéseket mutatom be.

bővebben
Biztonságos-e a WordPress?

Biztonságos-e a WordPress?

A WordPress-es weboldalakkal kapcsolatban az egyik leggyakoribb kérdés, hogy biztonságosak-e. Biztos, hogy hallottál már történeteket feltört weboldalakról, vagy olvastál olyan véleményeket, amelyek szerint a WordPress egy hulladék, nem biztonságos és komoly cég nem használja.

Több bejegyzést fogok szentelni a WordPress biztonság témájának, először azt járom körül, hogy miért célpontok a WordPress-es oldalak, melyek a leggyakoribb támadási módszerek, és válaszolok néhány kérdésre, amelyet szinte biztos, hogy te is feltettél már, ha hackerek áldozata lett a honlapod.

bővebben
Adatbázis karbantartás és optimalizálás a WP-Optimize segítségével

Adatbázis karbantartás és optimalizálás a WP-Optimize segítségével

Az adatbázis karbantartás és optimalizálás nem varázsol villámgyors honlapot egy döcögős, komótos weboldalból, de segít a cél elérésében. Ha a sebesség optimalizálást egy nagy tortaként képzeled el, ez egy kis szelete az egésznek.

Nem kell megijedned, ha kínaiul hangzik a MySQL, adatbázis tábla és hasonló kifejezések sora, elmagyarázom lépésről, lépésre, mi micsoda, és mit kell tenned, egy gyors, karbantartott adatbázis eléréshez. Vágjunk is bele!

bővebben
Sok képet használsz a weboldaladon? Így optimalizálhatod őket!

Sok képet használsz a weboldaladon? Így optimalizálhatod őket!

Képek nélkül a weboldal egy üres váz, egy jól megválasztott, jó minőségű és témába vágó kép rengeteget javít a weboldal külsején. A képek további előnye, hogy a bejegyzésben elhelyezve a szövegre irányítják az olvasó figyelmét, olvasásra ösztönöznek és illusztrálják a tartalmat.

A látványos képi megoldások, mint amilyenek a fejlécek és sliderek, valamint a bejegyzésekben elhelyezett képek jelentősen megnövelhetik a weboldal méretét, növelik a lekérések számát, így lassítva a honlapot. A képeket emiatt optimalizálni kell, erre különféle módszerek és bővítmények  állnak rendelkezése.

A képek optimalizálásánál az egyik feladat a kép méretének csökkentése, a másik pedig a weboldal betöltésekor letöltött képek számának csökkentése.

bővebben
Copy link